het belang van gezonde darmen.

Je bent niet wat je eet maar je bent wat je verteerd.

 

We horen vaak de uitspraak “je bent wat je eet”! Maar dit klopt alleen als je darmgezondheid op orde is.

 

Deze begint met een spijsverteringskanaal die intact is en met de juiste bacteriën is gekoloniseerd (van mond tot kont). Daarom staat de behandeling van het maagdarmkanaal centraal in al mijn therapieën.

 

       We kunnen nog zo gezond eten en de allerbeste probiotia slikken , maar als de darm                  niet gezond is dan kunnen de voedingstoffen niet verteerd en opgenomen                               worden,  en kunnen ze voor problemen zorgen zoals een opgeblazen gevoel,

                         buikpijn, diarree en brandend maagzuur.

                     

                      Niet alleen darm maar ook mentale klachten. 

 

                               Niet alleen de maagdarm klachten maar ook spierpijn of vermoeidheid                                kunnen veroorzaakt worden doordat de darm niet op orde is en er                                        stoffen door de darmwand heen diffunderen de bloedbaan in.

                   Wanneer dit gebeurd wordt ons immuunsysteem actief met (laaggradige)                   ontstekingen tot gevolg. Dit kunnen we ervaren door bijvoorbeeld: pijn in het lichaam  (spierpijn), vermoeidheid en het onvermogen om af te vallen terwijl je toch niet meer of anders bent gaan eten als eerst.

 

Deze situatie is niet wenselijk want dit gaat ten koste van onze algehele gezondheid en kunnen er naast fysieke klachten ook mentale klachten ontstaan zoals bijvoorbeeld ADHD en depressieziekten.

 

Evidence based

 

Mijn behandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke

feiten die verkregen worden uit  laboratoriumonderzoek.

Dit onderzoek wordt door een professioneel laboratorium

uitgevoerd en geeft de binnenwereld van de cliënt weer.

Dit leert wat er aan de hand is en wat er precies hersteld

moet worden en of het probleem verder reikt dan alleen de

maag en darmen.  

 

In sommige gevallen geeft het eerste onderzoek aanleiding om verdere diagnostiek te            doen om de uiteindelijke oorzaak van uw klachten ter herleiden, te behandelen en op

        te lossen. Want alhoewel darmherstel bijna altijd nodig is kan de oorzaak ook elders               in het lichaam te vinden zijn. In dat geval doe ik urine, bloed of speekseltesten                      om tot de uiteindelijk oorzaak te komen, deze te gaan behandelen zodat de                          klachten voor eens en altijd worden opgelost.

 

             Darmherstel is nodig omdat de behandeling voor een groot gedeelte bestaat uit                  natuurlijke (oer) voeding en aanvulling van vitaminen, mineralen en ander stoffen                die noodzakelijk zijn voor het in evenwicht brengen van het lichaam. Een                              duurzame en effectieve behandeling van uw klachten kan daarom alleen met een               gezond spijsverteringssysteem.

         Darmmicrobioom Therapie

Zoals je hebt kunnen lezen is het gehele spijsverteringssysteem en met name de darmen  van wezenlijk belang voor onze gezondheid. Het spijsverteringskanaal heeft tot doel voedingsstoffen op de nemen en niet gewenste stoffen buiten te laten (toxische stoffen, bacteriën, virussen, etc.).

Hierbij speelt het immuunsysteem een essentiële rol. Veel gezondheidsklachten beginnen zoals ik al zei in de darmen, denk maar aan allergieën, chronische moeheid, hoofdpijn, chronische infecties, etc. Een goede spijsvertering geeft een optimale immuniteit

Microbioom onderzoek is aan te raden bij onder andere deze klachten:

 • Allergieën

 • Voedselintoleranties

 • Darmklachten: dyspepsie, IBS (spastische darm),

 • winderigheid, krampen, verstoorde darmflora

 • Maagklachten

 • Ontstekingen en laag-gradige ontstekingen

 • Huidaandoeningen: eczeem, jeuk klachten, schimmels 

 • Vermoeiheidsklachten en concentratieproblemen

 • Gewrichtsproblemen – Jicht, reumatische aandoeningen 

 • Depressie

 • Fibromyalgie

 • hart en vaatziekten

 • Infecties of verzwakt immuunsysteem

 • Overige vage (chronische) klachten

 

WAT ZIJN VERSTORENDE FACTOREN?

Onjuiste voeding, medicijnen (pijnstillers, antibiotica, prednison, laxeermiddelen, de pil, etc.), chronische stress, erfelijke aanleg zijn o.a. factoren die invloed hebben op de gezondheid van je spijsverteringssysteem en zo ook je darmen. Met goede voeding en juiste supplementen kun je de darmen behandelen.

In mijn praktijk bied ik een pakket aan om uw klachten middels darmtherapie te verhelpen. In dit pakket zitten de volgende onderdelen:

 

 • Intake van 1,5 uur 120,-

 • De SKB test t.w.v.65,-

 • Intolerantie onderzoek voeding  t.w.v.55,-

 • Microbioom onderzoek  t.w.v. 350,-

 • 2 vervolg consulten van 1,5 uur 240,-

 • 3 Bioresonantie en/of infraroodbehandeling t.w.v 150,-

 • onbeperkt telefonisch contact waneer er vragen zijn.

De waarde van dit pakket is 980,- euro maar als pakketprijs krijgt u deze voor 899,- euro. U kunt ook kiezen voor losse onderdelen.

*Dit pakket is inclusief 2 bioresonantie behandelingen op uw specifieke klacht, infrarood therapie, voedingsadvies en behandelplan.

*Dit pakket is exclusief voedingssupplementen en additionele onderzoeken die  mogelijk gedaan moeten worden naar aanleiding van de uitslagen van de SKB test en het darmfloraonderzoek.

*Indien uw verzekering mijn behandelingen vergoedt krijgt u bij elk consult een factuur die u kunt declareren.

 

Informatie over het darmmicrobioom onderzoek

Het intestinale microbioom, het totaal van alle micro-organismen, die de darm koloniseren, is van vitaal belang voor de menselijke gezondheid. Een dysbiose van het darmmicrobioom wordt - zoals talrijke studies bewijzen - geassocieerd met verschillende ziekten: metabool syndroom, diabetes, inflammatoire darmziekten zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, prikkelbare darmsyndroom, darmkanker, calciumoxalaat-nierstenen, cardiovasculaire ziektes, reumatoïde artritis, evenals neurologische aandoeningen.

De analyse van het intestinale microbioom wordt uitgevoerd door middel van DNA-sequentie (next-generation sequentie). Deze methode bracht een revolutie teweeg in de diagnostiek, omdat het de detectie van bijna alle tot dan bekende bacteriën mogelijk maakte. Door DNA-sequentie kunnen de effecten van afzonderlijke zeer complexe microbiota op de kolonisatieresistentie, spijsverteringsprocessen, opname van voedingsstoffen en vitaminen evenals op de immuniteit nauwkeuriger worden beoordeeld. In deze moleculair-biologische testmethode worden ook anaerobe bacteriën op het hoogste technische niveau gedetecteerd, die niet kunnen worden aangetoond via een bacteriecultuur (op kweek zetten).

Adres:

Super-Naturel

Praktijk voor Orthomoleculaire geneeswijze & 

Bioresonantie

Griendsestraat 14

2583 VK Den Haag

mariska@super-naturel.nl

06-45 81 69 84

mppcaiegfnneehgk.png