Oligotherapie

'Oligo' komt uit het Grieks en betekent 'weinig/klein'. Oligotherapie' betekent dan ook 'therapie van de kleine hoeveelheden'.

 

Bij oligotherapie worden zeer kleine hoeveelheden sporenelementen gegeven, die het lichaam in staat stellen om verstoorde stofwisselingsfuncties te normaliseren.

De Oligotherapie is midden 1930 ontwikkeld door de Franse arts Dr. Jacques Ménétrier. Hij stelde vast dat veel ziekten hun herkomst vinden in een verstoring van de sporenelementhuishouding. Oligo's werken als een regulator: ze reguleren direct de werking van enzymen, de celstofwisseling en stimuleren de uitscheiding van toxinen. De Oligotherapie is nauw verbonden met de individualiteit van de mens (diathesenleer) zodat een op de mens afgestemde regulatie ingezet kan worden.

Waneer kan Oligotherapie ingezet worden?

Met de oligotherapie worden vooral klachten behandeld die veroorzaakt worden door onvoldoende werking van het metabolisme. De toediening van kleine hoeveelheden sporenelementencombinaties met plantensappen is onder andere werkzaam bij:


1. Allergieën
2. Reumatische- en gewrichtsklachten
3. Chronische infecties, bijv. luchtwegen, oren, urethra, blaas, etc.
4. Recidieven in het algemeen
5. Reinigingskuren
6. Celstofwisselingproblemen


De producten zijn geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen. De oligotherapie kan gecombineerd worden met zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde. Is bijvoorbeeld de inname van een antibioticum noodzakelijk of moet men vanwege kanker een chemokuur ondergaan, dan zal de Oligotherapie de werkzaamheid van de ingenomen medicijnen verhogen en mogelijke bij- en wisselwerkingen minimaliseren.

 

De sporen-elementen en plantencombinaties worden individueel ingezet en hebben een brede werking. Zij kunnen daarom ook preventief werken. 

Oligotherapie is geschikt voor de behandeling van veel acute en chronische aandoeningen.

Bekijk hier het overzicht van de oligo's