Werkwijze

Hoe verloopt een consult?

Voorafgaand aan het consult krijgt u een uitgebreide vragenlijst toegestuurd waarin u antwoord geeft op een aantal vragen en waarin u de gelegenheid krijgt om in uw eigen woorden uw klachten weer te geven. Daarnaast vult houdt u een voedingsdagboek van ongeveer 7 dagen bij. 

Tijdens het eerste consult nemen we de vragenlijsten door en neem ik een meting bij u af om nog meer inzicht te krijgen in uw lichaam en de klachten.

Naar aanleiding van het consult zal ik een advies geven voor onderzoek dat nodig is om de klacht zo goed mogelijk in beeld te krijgen.  Op basis van de uitslag van het onderzoek in combinatie met de anamnese kan er gestart worden met een orthomoleculaire behandeling.

U kunt daarnaast zelf laboratorium onderzoek meenemen wat eerder is gedaan door huisarts of specialist. Mogelijk neem ik die uitslagen ook mee in mijn behandeling. 

Wanneer alle informatie is verzameld ga ik op zoek naar de onderliggende oorzaak van uw klacht (en) en plan ik een consult in om mijn bevindingen met u te delen en om mijn advies voor verder onderzoek en behandeling met u te bespreken. 

Het eerste consult duurt gemiddeld  75 minuten en het vervolgconsult is 45 a 60 minuten.

Tussentijds kunt u (kosteloos) korte vragen stellen. Voor uitgebreidere vragen zal ik een apart consult inplannen (persoonlijk, telefonisch of online)

Hoe verloopt een behandeling?

De behandeling is altijd gebaseerd op feiten die verkregen worden door middel van laboratorium onderzoek. Dit kan zijn ontlasting, urine, speeksel of bloedonderzoek.

Er moet altijd uitgesloten worden dat er geen sprake is van een toxische of infectieuze belasting van virussen, parasieten, schimmels of bacteriën.

Tijdens de intake en na ontvangst van laboratoriumuitslagen  krijg ik een idee welke onderzoeken er verder relevant en nodig zijn om uw klacht(en) in kaart te brengen.

 

Pas als er duidelijkheid is verkregen over de oorzaak van uw klacht, door middel van van een van bovengenoemde onderzoeken, ga ik over op het maken van een behandelplan.

Het  lichaam geneest zichzelf wanneer de randvoorwaarden voor gezondheid zijn gecreëerd. De lever, nieren en lymfe moeten in staat zijn om hun functie goed uit te voeren en de darmen zijn daar uiteraard ook onderdeel van . Daarom is de start van de behandeling altijd het ondersteunen en behandelen van deze organen.

 

Daarna gaan we pas over op het behandelen en herstellen van andere klachten waarvoor u in eerste instantie bij mij kwam.

De behandeling bestaat  uit meerdere onderdelen waarin ik u gaandeweg zal begeleiden omdat ik niet met een protocol werk maar met een persoonlijk behandelplan. Dit plan ontstaat gaandeweg en is aangepast op de behoefte van het lichaam van de client.

Mijn motto is om een duurzame en effectieve behandeling in te zetten zodat er een structurele oplossing komt voor het probleem waar u misschien al jaren mee rondloopt.

Online consult

Indien u om welke reden dan ook niet naar de praktijk kunt komen is het mogelijk om via uw computer of laptop een consult te krijgen. 

 

U krijgt voorafgaand aan het consult een link van Zoom of Teams in de mail. Hiermee  kunt u dan inloggen. Het is heel simpel en alles wijst zich vanzelf maar mocht u hulp nodig hebben dan leid ik u hierdoor heen. 

Supplementen die u nodig hebt tijdens de behandeling en onderzoeksmateriaal wordt naar u toegestuurd.

Adres:

Super-Naturel

Praktijk voor Orthomoleculaire geneeswijze & 

Bioresonantie

Griendsestraat 14

2583 VK Den Haag

mariska@super-naturel.nl

06-45 81 69 84

mppcaiegfnneehgk.png