Werkwijze

orthomolecair Den Haag Mariska.jpg
iStock-158674955_edited.jpg

Hoe verloopt een consult?

Voorafgaand aan het consult krijgt u een uitgebreide vragenlijst toegestuurd waarin u antwoord geeft op een aantal vragen en waarin u de gelegenheid krijgt om in uw eigen woorden uw klachten weer te geven. Daarnaast houdt u een voedingsdagboek van ongeveer 7 dagen bij. 

Tijdens het eerste consult nemen we de vragenlijsten door en neem ik een meting bij u af om nog meer inzicht te krijgen in uw lichaam en de klachten. U mag zelf laboratorium onderzoek meenemen wat eerder is gedaan door huisarts of specialist. 

Wanneer alle informatie is verzameld ga ik op zoek naar de onderliggende oorzaak van uw klacht (en) en ga ik over tot het maken van een behandelplan. Deze bestaat uit voeding, beweging, ontspanning en suppletie.

 

Ik plan binnen een week  consult in om mijn bevindingen met u te delen en om mijn advies voor de behandeling met u te bespreken. 

Het eerste consult duurt gemiddeld  90 minuten en het vervolgconsult is 45 a 60 minuten.

Tussentijds kunt u (kosteloos) korte vragen stellen. Voor uitgebreidere vragen zal ik een apart consult inplannen (persoonlijk, telefonisch of online)

Hoe verloopt een behandeling?

Het  lichaam geneest zichzelf wanneer de randvoorwaarden voor gezondheid zijn gecreëerd. De aandacht gaat daarom in de eerste fase altijd naar het ondersteunen van de uitscheidingsorganen, de spijsvertering en het op orde brengen van de voeding.

 

U krijgt hiervoor een uitgebreid persoonlijk behandelplan die bestaat uit meerdere fases waarin ik  u ga begeleiden.  Ik zie u tijdens de behandeling gemiddeld om de  3 a 6 weken om de voortgang  en de stap naar de volgende fase te bespreken. Gaandeweg zal de behandeling worden aangepast op de behoefte van uw lichaam.

Mijn motto is om een duurzame en effectieve behandeling in te zetten zodat er een structurele oplossing komt voor het probleem waar u misschien al jaren mee rondloopt.

Online consult

Indien u om welke reden dan ook niet naar de praktijk kunt komen is het mogelijk om via uw computer of laptop een consult te krijgen. 

 

U krijgt voorafgaand aan het consult een link van Zoom of Teams in de mail. Hiermee  kunt u dan inloggen. Het is heel simpel en alles wijst zich vanzelf maar mocht u hulp nodig hebben dan leid ik u hierdoor heen. 

Supplementen die u nodig hebt tijdens de behandeling en onderzoeksmateriaal wordt naar u toegestuurd.